Zondag XL YIN Yoga

Het wordt weer heerlijk genieten op de zondagochtend met extra lange ‘thema’ YIN YOGALESSEN! Diep ademen, diep stretchen, rustige bewegingen, meditatie… Voor mij is niets beter dan je zondag helemaal opgeladen, in rust & met een glimlach beginnen 😀

Na een lange periode van zon, warmte & licht, begint nu een nieuwe periode: waarbij we deze dingen niet van buiten halen, maar binnen vinden. De focus verschuift van buiten naar binnen, maar wat kom je daar nu tegen?

Het aangaan, opschonen, loslaten, weer doen stromen, en dan als laatst het licht en de warmte van binnenuit voelen. Met in de donkerste dagen rondom kerst ruimte, licht en goed gevoel! Daar zijn de komende 4 XL’s op gericht.

30 september – Aangaan – St. Michael brengt ons moed om weer in ons lichaam te zakken (Aarde Meridianen)
28 oktober – Loslaten
– Net als de natuur loslaat, gaan wij loslaten (Metaal Meridianen)
11 november – Stromen
– om arm de winter (Water Meridianen)
23 december – Puur & Licht –
(Vuur Meridianen)  & YOGA NIDRA!!!

Lessen starten om 9.30 en duren 2 uur.
Kosten voor deze specials zijn 30 euro per les. En voor de laatste met Yoga Nidra 35 euro.

Locatie: Bezuidenhoutseweg 115, Den Haag (gratis parkeren achter het pand!)

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je dieper in de stretch en ontspanning gaat. Het diepe, lange strekken gaat voorbij je spieren: het strekt en doorbloedt je bindweefsel en versterkt je gewrichten, essentiële delen van je lichaam om gezond te houden en regelmatig de kwestie bij stijfheid en immobiliteit. Na afloop voel je je lichter energieker & kalmer.

Doordat je de houding in stilte voor langere tijd aanhoudt, wordt het een meditatieve practice waarbij je los laat en observeert wat er speelt in je lichaam en hoofd. Je krijgt de kans om je lijf beter te voelen, om te voelen wat de houding voor/met jouw lichaam doet en wat voor effect dat op je gedachten heeft.

Bij Yin yoga staan ook de meridianen centraal in elke houding. Meridianen zijn energiebanen die over je hele lichaam lopen. Energie kan blokkeren en zich uiten in lichamelijke en/of mentale ongemakken. Door specifieke energiebanen lang te strekken, gaat alles weer stromen en voelen we ons beter (in the long run ;).

Reactie na een yinles… “Heerlijk! Een gevoel van intense rust en tevredenheid, ontspannend, stilte, gevoel van helderheid… en af en toe confronterend!”

YOGA NIDRA – De slaap van de Yogi 

Yoga nidra is een vorm van yoga die je in een ‘healing space’ brengt, tussen waken en slapen. Als je deze staat bereikt, vloeit spanning weg uit je lichaam & uit je hoofd. Het brengt je in een  allerdiepste ontspanning, soms zelfs in een trance. Waarin ervaringen & herinneringen worden verwerkt, spierspanning & stress wordt losgelaten en je zenuwstelsel in rust & herstel modus gaat. Dit heeft een helende werking & geeft je hernieuwde energie.

Meer informatie over de specials vind je op Facebook of in onze nieuwsbrief. Wil je op de hoogte gehouden worden, kun je Facebook in de gaten houden of je emailadres achter laten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *