Green Goddess

(soon in English)

Binnenkort hoop ik mijn home made natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten op de markt te brengen. Het gaat om producten met zo min mogelijk ingrediënten, allemaal natuurlijk. Goed voor je huid, huis & milieu! Een greep uit de producten die ik nu zelf maak:

  • Baby billen spray & recyclebare doekjes – hieronder uitgelicht!
  • Baby wash & Body wash (en lotion in 1!)
  • Zonnebrandcrème
  • Deodorant
  • Wasmiddel & verzachter
  • Keukenspray
  • Beddenspray
  • Schoonmaakspray
  • Diverse Badkamer schoonmaakmiddelen

Naast de producten wil ik ook workshops gaan verzorgen over hoe je deze producten zelf kan maken en welke natuurlijke ingrediënten welk effect hebben op je verzorging en huishouding.

Green Goddess: zo veel mogelijk natuurlijke producten op je lichaam en in je huis!

Uitgelicht –  Babybillenspray & herbruikbare doekjes 

Alleen het beste voor je kind!

Babybillendoekjes zijn een van de meest vervuilende producten die we gebruiken. De doekjes zijn heel slecht afbreekbaar en bedenk maar eens hoe veel je er gebruikt… Daarnaast staat er een lange lijst aan onbegrijpelijke ingrediënten op de gangbare doekjes. Zelfs de natuurlijke doekjes in de winkel hebben een lange en voor mij onbegrijpelijke lijst met ingrediënten. De consumentenbond heeft onlangs onderzoek gedaan naar babydoekjes en daar kwam uit dat de meeste doekjes meer dan 10 ingrediënten bevatten (en de vraag of dat nodig is), drie kwart (18 van de 32) parfum gebruiken, iets wat ook volgens de consumentenbond niet thuis hoort in babyverzorgingsproducten, en de meeste (25 van de 32) twijfelachtige conserveringsmiddelen gebruiken. Voor alle resultaten en uitkomsten kun je het onderzoek zelf bekijken.

adorable-20374_640Ik maak zelf een babybillenspray waar zo min mogelijk en duidelijke ingrediënten in zitten en doordat er veel vraag naar is, wil ik het product aan een breder publiek aanbieden. Je krijgt een sprayfles en doekjes die je kunt wassen en daarna weer kunt gebruiken. De doekjes zijn voorbehandeld, uiteraard met natuurlijke middelen en natuurlijk wasmiddel, zodat alle chemische stoffen eruit zijn. Je kunt ruim 300 keer sprayen, dus goed voor minimaal 250 luierverschoningen. Goed voor baby & milieu dus! 

De spray kun je ook gebruiken voor het gezicht, handen, etc., maar ik gebruik zelf een doekje met water dat ik aan het einde van de dag in de was gooi.

Prijzen:
15,00 euro – fles van 330 ml & 100 herbruikbare doekjes
9,00 euro – na-vulling fles (je levert de fles weer in en krijg een nieuw gevulde fles)
5,00 euro – 100 herbruikbare doekjes

Ingrediënten: water, puur rozenwater, biologische toverhazelaar extract, biologische aloë vera extract